6 Haziran 2007 Çarşamba

KEDİMİZ HASTA




bizim şekip isminde bir kedimiz var. Biz ona kendi aramızda şeko diyoruz. Müzmin bekar. Her yere koku saldı, bıktım usandım, gittim selimpaşadaki ciğercinin önünden cillop gibi bir dişi kedi yakaladım geldim, yanına saldık. Kız cadı çıktı. 1 hafta cebelleştiler, bizimkini kul köle yaptı, ama bir kere olsun vermedi...ben de eğreti gelini geri götürdüm, teslim aldığım ciğercinin önüne bıraktım...aslında Hacer adını verdiğimiz bu gelinden önce şeko için başka planlarımız vardı. işyerinin orda dişi bir kedi yavrusu bulduk. firmada baktık büyüttük bizim şekonun beşik kertmesini, ama kapıyı aralık bulunca sokağa kaçtı ve tam birbuçuk ay onu heryerde aradık. sonunda fatoş yerde uçuşan bir yaprakla oynarken bulmuş Tip Tip'i, kapmış getirdi yine firmaya..ama soğuklarda kaldığından üşütmüş..veterinere götürdük...adam muayene etti, "çiftleşmek için kaçmıştır" dedi ve sağını solunu yokladıktan sonra.."hımm çiftleşmiş bu" dedi..başımdan aşağı kaynarsular döküldü ne demek yahu, bizim şekip için beslediğimiz kız oğlan kız tip tip şimdi hamile mi yani..doktora, ama bu daha çok küçük, daha kendisi yavru, nasıl doğurur..dedim. adam bana alık alık bakıp, bunlar 8 aydan sonra çiftleşir dedi..peki dedim ama şimdi hamile kalması kemik sistemine ve gelişimine engel değil mi dedim..Laf arasında kürtaj yapalım dese ossaat yaptıracam...adam yine alık alık bakıp, "beyefendi bu kedi erkek...." demesin mi, Hayır kedimin olur olmaz sokak kedilerinden hamile kalmamasına mı sevineyim, şekipin bekarlık süresinin biraz daha uzayacağına mı yanayım şaşırdım..neyse bundan sonra işte, tiptipten umut kesip, ciğercinin ordan haceri aldık. Tip tipi de eve getirdik. Bahçeye dönüşümlü olarak çıkıyorlardı çünkü şekip tip tipi görünce sinirlendi, camlara tırmanıyordu. Biz de iki hasımlıyı aynı havalandırmaya salmayan gardiyanlar gibi, kontrollü olarak bahçeye salıyorduk bunları..gel zaman git zaman, şekipte bir tuhaflıklar başladı..hayvan geçen hafta cumartesi akşamı kustu...Pazar günü veterinere götürdüm hemen..idrar yolları tıkanmış, bir taş gelip idrar yolunu tıkamış..tam iki saat uğraştılar idrar yolunu açana kadır. Karnına resmen iğne sokup, dışarıdan müdahale ile mesanesini boşalttılar ama böbrek tam iki misli olmuş. kan tahlilinde üre ve kreatin 3 misli artmış. Üriner sistem iflas etmiş olabilir, ölebilir dediler..serum vs. derken kediyi orda bıraktık..Bugün çarşamba itibariyle fena değil..ama çok üzgünüz..Nooluyor yahu, tüm özen göstermelerimize rağmen hayvanlarımız hastalanıyor veya ölüyor. Şekip henüz iki yaşında. Fatoşun kesidisi sayılır. Fatoş ameliyat olduğunda, gidip terliğini kokluyor ve onun üzerinde uyuyordu. Şekip hala veterinerde, sanırım yarın taburcu olur.

KUŞ UÇAR AMA KERVAN GEÇMEZ BARİYERİM


İSTANBUL BARİYER CENNETİ OLDU



E 5 karayolunu kullananlar bilir, hergün değişen bariyerlerin, ertesi gün nereye çakılacağını takip etmek mümkün değil..Hele bir yanlış bariyer labirentine girin, kendinizi ya incirli'de ya da sefaköyde buluverirsiniz..


Belediyenin bariyerci bir yeğeni veya bacanağı mı vardır nedir? Artık abarttılar, ileride belki yol geçer diye dağa taşa bariyer döşüyorlar, iste size bir örnek..